World War One Sites - The NETWORLD Database

Monumentul Eroilor din primul război mondial, Drobeta Turnu - Severin, Romania

Inaugurat in 1933, acesta este opera a sculptorului Th. Burca si a arhitectului State Balosin. Monumentul este reprezentat de un grup statuar ronde-bosse din bronz, asezat pe un soclu dreptunghiular, din beton. La baza piedestalului se afla o statuie din bronz reprezentand Victoria cu o spada in mana si o coroana de lauri. Pe ambele parti ale piedestalului se afla doua constructii masive formate din cate patru coloane dorice pe care se sprijina frontoane, realizate din beton. Deasupra acestora se afla vulturi din bronz, cu aripile intinse. În centrul celor doua constructii sunt inscriptionate zone si localitati in care s-au desfasurat lupte in timpul Primului Razboi Mondial: "Alion, Cerna, Marasti", "Campia Severinului", "Tighina, Momaia, Jiu", "Tisa, Ciresoaia, Oltenia". Monumentul este flancat de doua tunuri din perioada Primului Razboi Mondial.

http://www.hoinari.ro/monumentul-eroilor-din-primul-razboi-mondial-drobeta-turnu-severin-oltenia-20420920100917.php

Romania, Regiunea Sud-Vest, jud. Mehedinţi

Type of WWI-heritage

  • War monument

Dimensions

date nedisponibile

State of repair/preservation

Date nedisponibile

Historical WWI Context

Monumentul eroilor din Primul Război Mondial este construit în cinstea eroilor care și-au pierdut viața în lupta pentru întregirea neamului.

Un istoric al participării României în Primul Război Mondial poate fi găsit pe site-ul web: http://www.marelerazboi.ro/.

State of legal protection

Obiectiv aflat pe Lista Monumentelor Istorice, încadrate ca monumente istorice tip B (MH-III-m-B-10448), conform Ordinului ministrului culturii nr. 2.828/2015

Owner

Consiliul Județean Mehedinți

Opening

Accesul vizitatorilor nu este restricționat

Entrance Fee

Fără taxă

Information regarding cities, villages, other touristic attractions (non-WWI) nearby

Public Transport

Magistrala de cale ferată București – Craiova –  Drobeta Turnu - Severin – Orșova -  –– Timisoara Nord – Arad - Curtici (https://www.cfrcalatori.ro/) . Exista patru trenuri directe pe zi intre  Bucuresti si Drobeta Turnbu Severin si cinci între Drobeta Turnu Severin si Timisoara.

Există curse regulate de autobuz prin care orașul este conectat cu alte orașe din țară și din străinătate (http://www.autogari.ro/DrobetaTurnuSeverin/Plecari )

Rețeaua locală de transport este bine reprezentată în interiorul orașului http://www.autogari.ro/drobetaturnuseverin/autogara_transport_public_urban_drobeta_sa/Autogara12975?lang=ro

Other heritage sites nearby

Museums Private Collections

Date nedisponibile

Location

Back to list